2020-07-19
自問又鐘意食刺身,海鮮同雞煲,竟然係旺角登打士街比我地搵到呢間滿足哂我地3個願望既餐廳-阿爺八鮮鍋。我地2人6點幾去到第一輪$318,首先上左鮑魚螺片花膠湯,清甜得黎有濃濃既花膠味,非常之清潤。小食係明太子手羽雞翼,熱辣辣又足明太子係裡面。隨即好快就上左刺身拼盆同花膠雞煲,刺身拼盆賣相非常吸睛,今次竟然有我最愛既象拔蚌刺身,好爽甜,仲有好新鮮既鯛魚、魷魚、吞拿魚、帶子、同埋入口即溶既海膽,作為頭盤已經非常滿足。之後既花膠雞煲可以簡辣同唔辣,我地唔食辣所以簡左唔辣,一開火已經香氣撲鼻,店員仲好貼心幫我地撈暈d 花膠同雞,好抵讚 d 花膠非常之足料同大塊,上盤時同雞溶為一體,而雞都吸收左花膠既精華,非常入味。食完後我地換上清湯,打邊爐,好快就上左海鮮超級盒比我地。有非常之大隻生猛既龍蝦、巨型既南非鮑魚同扇貝。由於兩隻龍蝦極為生猛,安全起見,最後有勞男店員幫我地強行放入爐裡。龍蝦肉厚鮮甜,鮑魚同扇貝都係好鮮味,完全沒有失望。食完海鮮之後原來仲有40多款火鍋配料及多款飲品任食任飲。我地加左$20 任飲飲品,但由於前面既前菜,刺身,雞煲同海鮮盒份量實在很強勁,我地兩個已經紛紛戰敗,沒有肚量再加配
小食係明太子手羽雞翼,熱辣辣又足明太子係裡面。
龍蝦肉厚鮮甜,鮑魚同扇貝都係好鮮味,完全沒有失望。
食完海鮮之後原來仲有40多款火鍋配料及多款飲品任食任飲。我地加左$20 任飲飲品,但由於前面既前菜,刺身,雞煲同海鮮盒份量實在很強勁,我地兩個已經紛紛戰敗,沒有肚量再加配料,十分可惜。相信擁有大胃王既大家一定可以食到回哂大本。