2017-07-18 861 瀏覽
生左BB後第一次返去醫生到覆診, 見仲有時間, 不如嘆番杯咖啡先啦。尖沙咀coffee shop同cafe多的是, 間間都好似好好咁。老公話唔想飲starbucks個啲, 想搵啲精品咖啡既cafe試下, 咁一於試下呢間啦 - Espresso Alchemy重慶大廈地庫...我同老公竟然行左入重慶大廈入面搵, 真係大鄉里出城。終於搵到Espresso Alchemy, 係商場入面既一個open area, 地方唔算得上大同埋清幽, 但佢既裝修格局都唔差。11:30am, 未到食飯時間人流唔多, 我地揀左一杯Black Eagle Brew 同埋Filter Coffee, 再加煙三文魚沙律。呢到冇人幫你落單, 你要自己去收銀個到點餐。點知佢同我講沖咖啡個師傅未返, 宜家只係得latte, cappuccino個啲, 真係想鬧佢... 算啦, 咁唯有叫2杯latte啦, 下次有機會先再試過啦咁。落完單返埋位, 隔離枱有2個女人, 佢地叫左湯同三文魚蛋沙律多士, 食物上枱個陣佢地見咁大份量嚇親, 我同老公見到都話乜咁大份既。好彩我地個份煙三文魚沙律既份量都唔少。可惜既係, 呢2杯latte

落完單返埋位, 隔離枱有2個女人, 佢地叫左湯同三文魚蛋沙律多士, 食物上枱個陣佢地見咁大份量嚇親, 我同老公見到都話乜咁大份既。好彩我地個份煙三文魚沙律既份量都唔少。可惜既係, 呢2杯latte係暖得黎偏凍, 真係麻麻地。
2017-05-12