2019-05-07
一直都好鍾意黎呢間小店食串燒,雖然每一次黎都係得店主一個,但係食物完全唔會馬虎😈叫咗個沙律先,蟹蟹蟹蟹四重沙律 ($48) 入面有蟹膏醬,蟹籽,蟹柳同沙律菜。數唔到有邊4樣,但已經好好食好清新😻 撈埋沙律醬係好高質!之後就叫咗幾款串燒,燒羊鞍 ($40) 好嫩滑好冧,食落唔會好羶~ 燒帆立貝串 ($32) 帆立貝粒粒都好大粒,好彈牙。燒雞軟骨都燒得剛到火喉🤤之前就有我最愛既燒菠蘿,係甜得好誇張😻!又勁juicy,完全食到停唔到口。小食揀咗燒雞皮餃子,食落外脆內軟,口感味道都唔錯,但如果唔想感覺有啲油膩,加多塊菜食係仲正。我自己覺得幾驚喜係呢個鴨肝餅乾,塊鴨肝係煎得超香亦且口感帶少少creamy,係上面加啲藍莓醬係大大減低咗個油質感,令人食完仲想再食~最後食埋個撈烏冬就好滿足了🤤 特別推介溏心蛋,係好流心好creamy好正!!