2024-01-05 488 瀏覽
喺這家壽司店感受到一陣陣海洋嘅呼吸,環境悠閒得黎又帶啲日式小情調。朋友推介,我就點咗個大吞拿魚腩海苔包,實告你,嗰肥美啲吞拿魚咬落去真係鬆化淋漓,惹味到暈,簡直係海之霸王!再一試疏乎厘海鰻,皮脆肉滑,佢嗰個燒汁香得嚟又唔會太甜,夾埋啲白飯一齊嗌,爽口感覺頂級得滯。呢家仲有得食到幾古怪嘅菜色,黃金脆薯配明太子醬,第一口先係驚訝嘅寧靜,之後就係滿足嘅暴風雨,跨界組合竟然出奇地襯!飯後點埋個士多啤梨梅爾芭來個完美Ending,亦唔會令到人失望。嗰層層疊疊心太軟軟滑,士多啤梨嘅酸甜鮮味係咁融化喺雪糕同鮮忌廉之間,甜而不膩!總而言之,食物又新鮮又有創意,幾件經典款食物都幾到位,對於追求平實美食嘅我嚟講,這家店肯定值得再嚟幾次👍🍣🎉。