2017-06-24
有一天,有個朋友約我去傷心酸辣粉食雞煲,我當堂得啖笑,然後發現佢吾是講笑🤗每個人$100有找😏二人套餐雞煲,用咗精選兩斤重嘅龍崗雞!肉質都幾嫩滑,有半隻雞嘅份量~而且雞肉都好入味,夠重口味呀😈食完個口仲帶有麻辣感,岩哂無辣不歡嘅朋友😋仲可以揀3款配料,例如有龍鯏魚片,肥牛,芝士豆腐,蟹柳,金菇⋯有二十六款選擇比您揀😗再配薯粉,小寛麵,米線或白飯😀兩個細食嘅人想食雞煲,又吾想食放題個種!呢一款雞煲仔足以夠大家食嫁啦🐤食完唔夠再嗌多啲小食,麻香雞翼炸得好脆,卜卜声的!而且肉質亦唔會好老~香酥軟骨亦都係即叫即炸,炸皮唔會好厚,食落吾會一團粉咁,識落雖然冇乜味,不過可以點甜酸醬,咁就可以解一解油膩感,而且愈食愈開胃!大胃王朋友仲想食多個米線,就帶咗佢哋招牌嘅傷心酸辣粉再轉米線,叫左bb辣,微辣配米線,配料有芽菜,芫荽,花生,酸菜,肉醬等,湯底吾會好咸,米線軟硬度亦適中!