2023-07-23
呢排興去居酒屋,今次就走到去上環試一試呢間評價唔錯嘅居酒屋。今次七點去到,職員就好有禮貌咁樣帶位,而呢間居酒屋雖然位於中上環地段,但普遍食物嘅價錢都屬合理,我地因為肚餓嘅關係,都好唔留情嗌咗好多嘢:1)燒秋葵 ⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️2)日本蕃薯 ⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️3)雞皮蝦卷 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️4)免冶雞肉軟骨棒 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️5)帆立貝串 ⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️6)黑松露三文魚炒飯 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️7)自家製紅燒豬軟骨 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️8)免治雞肉地獄辛辣豚骨湯拉麵 ⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️唔好以為居酒屋就真係對食物無質素,我想講佢嘅自家製免冶雞肉軟骨棒同自家製紅燒豬軟骨真係出面食唔到呢種味,真係值得為咗依兩樣菜式而慕名而去。之後就輪到燒物,特別欣賞佢地嘅雞皮蝦卷,雞皮嘅脆身內裡食到蝦肉嘅彈力,值得一試,之後我地仲叫咗兩款主食黑松露三文魚炒飯同拉麵,淡淡嘅黑松露味,迎合番啲唔太鍾意食黑松露嘅人,好味😋。香港實在有太多唔同類型嘅日本餐廳,包括放題、壽司、鐵板燒仲有居酒屋等等,各有千秋,雖然我同另一半本來就比較少食日本菜,但呢間無敵家居酒屋絕
1)燒秋葵 ⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2)日本蕃薯 ⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
5)帆立貝串 ⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
香港實在有太多唔同類型嘅日本餐廳,包括放題、壽司、鐵板燒仲有居酒屋等等,各有千秋,雖然我同另一半本來就比較少食日本菜,但呢間無敵家居酒屋絕對值得一試再試。🍶