2010-07-15 25 瀏覽
我不是一個特別喜歡食burger 的人, 不過因為時間關係, 成日會食下m記之類的burger 店.因為朋友在這區工作的原固, 佢成日都有機會食到這間店子. 仲成日係我旁邊話好食好食......我心諗, 好食極咪又係一個包加一塊肉, 有咩咁特別要我由九龍去到對面海食呢?!抱住唔信的心情, 都同個朋友係晚上8點幾去左食一次.我係一個全肉食性的動物, 一d 菜都唔會落肚的. 而且係一個大食的動物, 去m記食, 要叫1個餐要加一個包先夠飽. 睇完個餐牌, 我就諗住都係要叫1個餐多d, 結果, 老板見我"瘦骨嶙峋", 就同我講, 叫一個餐一定夠飽, 因為個飽的份量好足!於是乎, 我叫左 "芝士磨菇" 包餐!!!wa!!!! 真係好食到呢!!!!!我是芝士迷, 個d 芝士多到流出黎家!!! 仍記得我最近發現左m記而家的包只有半塊芝士時, 我真係好感動!!!薯仔是粗的, 再加佢自制的芝士醬, 因係冇得彈!!!我記得我因為心急, lak 親條利!!可想以知幾咁新鮮!!! 老板仲同我地講佢地曾經因為o個種芝士醬冇貨而停賣都唔會搵其他代替!!!好好呀!!!仲有仲有, o個時我去, 咁o岩佢地出左盬so
抱住唔信的心情, 都同個朋友係晚上8點幾去左食一次.
仲有仲有, o個時我去, 咁o岩佢地出左盬so雞!! 我又叫左黎食!!!真係勁好食!!!!!!
btw, 最後我真係食唔晒個飽......我心諗: 洗唔洗咁足料呀!!!!!!個塊扒厚到咩咁..........
食完o個晚都冇咩野, 第2日就開始掛住, 掛左我3日咁多..........唯有第4日再去食先搞得掂~hey hey~
係我食緊既時候, 有好多人買走食, 我見有人係門口等成10分鐘先有都面不改容, 我終於明點解了, 因為等待係值得的!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2010-05-10
10 分鐘 (堂食)