2021-11-04 706 瀏覽
出色台灣店風味正宗,味道優秀,價錢便宜,大人小朋友都喜歡,12點食午餐,已經十多人排隊,果然好東西!提外話,話說揸車入元朗,友人街尾先放低我,我路痴到兜一大圈,沿路問了三位路人,明明一分鐘路程行了十多分鐘😂入到餐廳,之後友人告訴我,原來是剛剛放低我的位置😑😩😭內心好多小劇場不斷湧現…不過食到好好味的食物已經忘記了🥰人均:$140.鹽酥雞有擺盤,酥香肉嫩,份量好足又大件!!細食的食完可能飽了兩成!.蜂蜜冰烤地瓜哇,第一次食!原來凍食的口感真不錯,冰涼軟身,有點似食甜品,所以剩兩三四件留到最尾食完再食!驚喜小食。.紅燒牛肉麵哇!牛展四大塊,好似不用錢一樣,$68絕對性價比高,肉腍入味,湯頭清甜,配菜的紅及白蘿蔔都同樣入味和腍!隨麵附上的茄子同樣入味,高水準!食完好想再追食。.麻辣鴨血寬粉超級吸味,麻辣香和辣度不會讓你食得辛苦,恰到好處,質感Q彈有厚度,撈一撈,底下有一堆金菇和芽菜,增加口感,有心思!.木玥招牌水果茶兩杯水果茶好吸睛,這杯主要是西柚,百香果為主調,酸酸甜甜,非常解膩和舒服,又健康。.木玥黃金水果茶鳳梨,百香果夾雜其他水果,好大杯好足料,由頭飲到尾都可以繼續飲!鳳梨味道好出!.
出色台灣店
內心好多小劇場不斷湧現…
不過食到好好味的食物已經忘記了🥰
人均:$140
鹽酥雞
蜂蜜冰烤地瓜
紅燒牛肉麵
麻辣鴨血寬粉
木玥招牌水果茶
木玥黃金水果茶
🉐總結,今餐絕對推薦,近年食過的台灣菜首選之一!完。
@wooderful.restaurant
2021-11-04