2021-07-24 56 瀏覽
好友約食生日飯,一定要揀一間高格調的西式餐廳,仲要意頭好「實發」,皆因位於18樓,呵呵呵☺☺☺! 餐廳燈光昏暗充滿情調, 每張枱有小蠟燭,播著悠揚樂曲,  今晚可以chill吓😙! 餐牌有Set dinner ,包括有是日餐湯,自家製麵包,沙律及幾款主菜擇其中一款,款式有豬/牛/雞/黑松露意大利粉,都幾啱我口味! 我就揀了Signature 10oz Premium NZ Ribeye Steak選擇五成熟, 肉嫩牛味濃, 肉汁豐富 ,份量十足,伴以香脆鬆化薯條,真是最好的享受😗 Home Made Bread  Roll烤得好香,外脆內軟,新鮮好食。 Caesar Salad沙律灑上黑胡椒帶點辣味, 更能特出沙律菜青新口味,份量多些就更好😆。 Peach Fizz無酒精飲料,桃汁及檸檬汁加入檸檬梳打水 ,是一杯很好喝的飲品!食了一餐高質的晚飯,心情都開朗些!

!

我就揀了
選擇五成熟, 肉嫩牛味濃, 肉汁豐富 ,份量十足
,伴以香脆鬆化薯條,真是最好的享受😗

Home Made Bread  Roll
烤得好香,外脆內軟,新鮮好食。

Caesar Salad

Peach Fizz

食了一餐高質的晚飯,心情都開朗些
!