食多食少自由實現麻辣燙煲 Divinity等級32025-11-2483 瀏覽 關注 依家呢個講求速度嘅社會,打邊爐都可以簡化為一個一人或者少人燙煲嘅方式。今日去到中環擺花街嘅《有間麻辣燙》來個速食。佢地嘅湯底選擇算幾多,有自家製牛骨湯盛、特濃蕃茄湯、農鄉菇菇湯以及招牌藤椒湯。自己去門口旁邊打開個櫃,攞一個筲箕同一個膠鉗,就可以案住自己想食啲乜,隨意夾上。距地全部配料一律按重量計算,近八、九十款食材任君挑選,食客可以按自己嘅喜好同埋食量多寡來挑選食材,實現食量選擇自由。個人比較喜歡距地嘅筍、麵條同埋魚蛋,感覺幾夾個菇菇湯,食落去鮮甜,又唔會太熱氣。$201依家呢個講求速度嘅社會,打邊爐都可以簡化為一個一人或者少人燙煲嘅方式。今日去到中環擺花街嘅《有間麻辣燙》來個速食。佢地嘅湯底選擇算幾多,有自家製牛骨湯盛、特濃蕃茄湯、農鄉菇菇湯以及招牌藤椒湯。 自己去門口旁邊打開個櫃,攞一個筲箕同一個膠鉗,就可以案住自己想食啲乜,隨意夾上。距地全部配料一律按重量計算,近八、九十款食材任君挑選,食客可以按自己嘅喜好同埋食量多寡來挑選食材,實現食量選擇自由。個人比較喜歡距地嘅筍、麵條同埋魚蛋,感覺幾夾個菇菇湯,食落去鮮甜,又唔會太熱氣。 #有間麻辣燙$201以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享食多食少自由實現麻辣燙煲 有間麻辣燙 https://s.openrice.com/QrbT0J5HV00檢舉 張貼 評分5味道4環境5服務5衛生4抵食用餐日期2025-11-23用餐途徑堂食人均消費$101 (晚餐)