🥞 [ 鑊仔抹茶紅豆雪山熱香餅 | HK$79 ] 面頭抹茶雪糕,兩大塊厚身熱香餅,最底有抹茶醬、紅豆蓉、杏仁片。凍冰冰嘅雪糕配上熱辣辣嘅熱香餅,彷彿冰火交融。熱香餅身有淡淡抹茶味,但蛋香唔出。原本講到明係熱香餅,無預佢係Fluffy身。佢係厚身,所以熱香餅食起黎口感都幾綿密,完甜品超飽。.🥣 [ 冬陰功大蝦燴意大利飯 | HK$138 ] 顏色睇起黎好似無乜特別,但個人幾喜歡佢意大利飯嘅味道,幾冬陰功香,味道偏酸,然後後黎少少辣,非常開胃嘅味道。配料配上上大蝦、草菇、蕃茄仔、蝦餅,所以配搭都幾有泰味。 講到意大利飯身,個人中意食番原始生飯心嘅飯。雖然餐廳未之餘煮到個種生度,不過飯粒算幾有咬口,起碼唔會好似香港好多餐廳煮到全熟。.🍝 [ 芝士焗肉醬千層麵 | HK$138 ] 送到黎已經覺得好香,面頭芝士佢到脆脆。肉醬真係啖啖肉粒,唔係得汁。中間肉醬同芝士比例幾多,所以整體幾有味道。焗得還好,千層麵身唔會變糊仔。

鑊仔抹茶紅豆雪山熱香餅

🥞 [ 鑊仔抹茶紅豆雪山熱香餅 | HK$79 ]