2021-10-18
新界牛牛有福啦🥳郎屏新開左一間以東南亞菜為主打既小店,除左可以一次過食勻泰國,越國,印尼等菜式,仲加入左吾少創意fushion原素,款款菜式都好獨特呀😎.室內樓底超高,配合住落地大玻璃同時尚雅緻嘅裝修,感覺寬敞舒服~.【香辣炸雞件潛艇 $88】法包夾住炸雞塊,醃椰菜,醃紅蘿蔔絲,生菜同蕃茄片,加上是拉差蛋黃醬,令本身已經相當鬆脆嘅法包,添加一分酸爽同三分辛辣🥰.【巴東汁燴雙層牛肉漢堡配薯條 $98】巴東醬原產自蘇門答臘西部,再流傳到印尼。以椰漿,肉桂,八角,荳蔻,乾辣椒等香料燉煮牛肉,再加入椰子粉後所產生出黎嘅醬汁😎醬汁濃稠度高,濃濃的牛肉香混雜住椰香配上巨型雙層牛肉漢堡扒,牛肉味自然濃厚又富豐富醬汁,加上軟彈脆口嘅漢堡包,超級邪惡😆 附送的香脆幼薯條,沾上微辣蛋黃醬,脆中帶辣👍.【泰式奶茶 凍 $15】每份lunch Set 可以優惠價加配餐飲,估吾到好有驚喜,竟然係奶蓋泰式奶茶😍 賣相好吸引!濃郁香滑嘅奶蓋拌和獨特茶香的泰茶,啖啖都係順口香滑呢~.【追加】除左套餐,仲可以追加特式小食~1. 扎肉米紙卷 $28與一般米紙卷不同,無論係口感同賣相都更勝一籌!軟薄米紙卷包裹住滿滿的紅蘿蔔
【香辣炸雞件潛艇 $88】
【巴東汁燴雙層牛肉漢堡配薯條 $98】
【泰式奶茶 凍 $15】
【追加】
除左套餐,仲可以追加特式小食~
1. 扎肉米紙卷 $28
與一般米紙卷不同,無論係口感同賣相都更勝一籌!軟薄米紙卷包裹住滿滿的紅蘿蔔絲,青瓜絲同扎肉絲,入口清脆,加上微酸醋漬冬菇,脆卜卜炸野米再沾上甜酒松露汁,味道富層次感之餘,口感豐富😍
2. 手撕雞萵荀牛油果椰菜沙律 $28
滿滿的沙律Bowl,好健康呀~仲大量沙律菜,嫩滑手撕雞,萵荀絲,牛油果,越南芽菜,仲有花生粒做點䮕😘