2021-09-28
平時自己嚟多數會叫set海南雞飯,今次同老婆嚟食,可以點多啲唔同花款。肉骨茶煲(1-2人份) $78本身包埋白飯,不過我哋想食多幾款小菜,就叫咗走飯。材料頗豐富,有排骨、雞蛋、豆腐卜、金菇同枝竹等,好鍾意嗰陣濃郁嘅藥材味!!跟餐會有埋醬油、指天椒同油炸鬼,個醬油基本上我哋都冇乜點用,因為食材本身都好入味吓;至於油炸鬼,真係肉骨茶嘅良伴嚟,又香又脆,點落個湯度好好食。香茅椰汁煮蜆 $76我哋又叫咗走飯香茅椰汁好清香,加埋蜆肉嘅鮮甜,呢個配搭係無得輸嘅蜆肉嘅份量多,唔會淨係得啲殼,而且都幾新鮮,食到少少海水味。原隻菠蘿海鮮炒飯 $89呢個就係我哋走曬啲白飯嘅理由喇~菠蘿炒飯係呢度嘅新meun嚟,梗係要試吓。個飯份量都多,入面有蝦、魷魚、青口、蟹柳同雜豆等,塞到滿滿。啲飯炒得幾好,粒粒分明而且唔會有白飯,抵食又好食。馬拉盞炒通菜 $50馬拉盞好惹味啲菜夠新鮮,炒得啱啱好,爽爽地唔會太腍。班蘭咖央多士 $22雖然已經好飽,但呢個真係好好味中間層班蘭咖央醬好滑,唔會太甜,夾喺脆多士入面食真係好正,建議幾飽都要點!熱黑珍珠奶茶 跟餐+$14茶味幾香,珍珠彈牙,份量適中。熱檸檬薏米水 跟餐+$8整體
馬拉盞好惹味啲菜夠新鮮,炒得啱啱好,爽爽地唔會太腍。
茶味幾香,珍珠彈牙,份量適中。