2021-09-21
雞煲、打邊爐、串燒係香港人的最愛,好多地方都有,但係唔限時間的真係少之又少,任飲任食唔限時真係要好大方先做到,小店的溫情晌依度可以搵到!所以今次一定要大力推介比朋友,提提各位一定要訂枱,因為閒日去食未夠7點已經滿座了,實在太誇張!點咗$198的放題套餐,每人可以一次性選擇四款串燒,我同朋友每人選不同的種類,必食香草羊架,燒生蠔和雞泡魚乾,仲有燒菠蘿,好滋味!麻辣雞煲會首先上枱,如果唔食辣可以同店員改唔辣,一上枱麻辣味四溢,滾起咗更香,雞隻比較細隻,所以雞肉好入味同唔會鞋身,醬汁好味道,餸飯一流!食完店員會問想揀邊種火鍋湯底,我揀咗花膠雞濃湯,湯窩會有花膠、紅棗和蟲草花,另外有一本點餐簿自選火鍋配料,種類唔算太多,基本嘢都有,特別推薦廚師發辦靚牛肉、西班牙豬梅片、鴨血、廣島蠔,廣島蠔大大隻,牛肉亦新鮮,食咗雞煲和串燒都飽左5-6成,所以火鍋配料都唔係叫得好多,唔想眼闊肚窄浪費食物!飲品方面都好多選擇,有可樂、雪碧等汽水外,仲有道地的紙包茶,打邊爐都可以消下滯,好滿足!港式放題甜品就欠奉啦,下次約多幾個朋友可以去埋大圍食糖水添!