2019-12-02 19 瀏覽
同男朋友係尖沙咀有啲野要買,買完就諗住係附食埋飯,但又吾想食咁貴,點知比我地搵到間又好食又抵既泰式店。我地叫咗碗船皇撈麵,入面有晒咁多種料,包括牛腩、牛肉、牛丸、豬肉丸、雞翼、雞絲等。而且,我地仲搵咗蛋麵嚟撈,真係好夾呀,因為佢本身既撈麵汁係醬油肉碎。另外,我地仲叫咗個牛既湯麵,麵底揀咗金邊粉。個湯底好濃牛腩味,而且啲牛腩好淋好入味。而啲牛肉係肥牛嚟既,所以溝埋啲牛腩湯都好惹味。必叫既係炸豬皮,真係炸得好好,超級脆😍 我地仲試咗將啲豬皮放咗去啲牛腩湯度浸一浸都好正。一見到炸雲吞皮,男朋友就話要食,果然吾錯,因為佢好薄,而且吾係好油。仲叫咗三串串燒,包捨係魚餅、牛舌同埋豬頸肉,我地三串都係叫咗沙嗲醬,不過如果下次再嚟會想試下泰式辣汁。三串入面,最岀色係魚餅,值得一試。