2020-11-04
好想食Omakase !當去左日本都好!先付3種盛主打日本珍珠蠔配食用金箔同醬汁鮑魚珍珠蠔海水味好濃配埋感覺好高貴,鮑魚爽口彈牙而且好鮮甜,店員推介我哋由左至右咁食,味覺好豐富。北海道岩手縣生蠔配柚子蘿蔔蓉比起珍珠蠔,岩手縣生蠔更creamy,清新的柚子蘿蔔蓉帶岀生蠔的鮮味刺身7種盛石鯛刺身粉嫩肉色的薄切石鯛刺身,口感細膩帶靱感。粒貝 柚子醬口感爽口,可以用個脆黎形容,仲有海螺的鮮味,配埋少少柚子醬更清新。金目鯛油脂含量剛剛好,肉質細膩,再輕輕係面頭燒一燒,魚香更岀。深海池魚油脂較厚,入口質感爽脆,帶淡淡的鮮甜。鰤魚兩食(生食及熟食)肉質好肥美,而且油脂分布平均,一次過黎兩食,兩者各有特色。個人更喜愛刺身,入口溶化,魚香四溢。煙燻刺身由日本櫻花木煙燻製成,能保持原汁原味,同時又帶陣陣的煙燻味海豚魚乾超香,比起岀面食的味道更好,鰻魚豆腐鰻魚豆腐兩者好夾,食落好嫩滑。慢煮豬肉豬肉好嫩滑,肉味香濃,配埋柚子醬可中和肉味。伊佐木壽司味道鮮甜,肉質白裏透紅。池魚壽司完全唔腥,魚味岀眾!肉質肥厚 左口魚裙邊壽司入口即溶!魚油係口到爆發櫻花蝦拖羅好似係日本食果啲,入口即溶,油脂爆發!北海道海膽壽司味
先付3種盛
主打日本珍珠蠔配食用金箔同醬汁鮑魚
北海道岩手縣生蠔配柚子蘿蔔蓉
刺身7種盛
石鯛刺身
粉嫩肉色的薄切石鯛刺身,口感細膩帶靱感。
粒貝 柚子醬
金目鯛
油脂含量剛剛好,肉質細膩,再輕輕係面頭燒一燒,魚香更岀。
深海池魚
油脂較厚,入口質感爽脆,帶淡淡的鮮甜。
鰤魚兩食(生食及熟食)
煙燻刺身
由日本櫻花木煙燻製成,能保持原汁原味,同時又帶陣陣的煙燻味
海豚魚乾
超香,比起岀面食的味道更好,
鰻魚豆腐
鰻魚豆腐兩者好夾,食落好嫩滑。
慢煮豬肉
豬肉好嫩滑,肉味香濃,配埋柚子醬可中和肉味。
伊佐木壽司
味道鮮甜,肉質白裏透紅。
池魚壽司
完全唔腥,魚味岀眾!肉質肥厚
左口魚裙邊壽司
入口即溶!魚油係口到爆發
櫻花蝦拖羅
好似係日本食果啲,入口即溶,油脂爆發!
北海道海膽壽司
味道鮮甜,唔腥,排得好整齊,入口溶化!
魚湯
啖啖魚湯香味十足,仲好濃味,飲落無味精。
甜品
日本空運蜜瓜配紅豆布甸
爽口鮮甜,布甸嫩滑,為整個晚餐畫上完美句號