2015-10-08 462 瀏覽
朝早酒樓會有孖寶套餐,價錢都算OK。不過今日晏咗少少過咗孖寶時間,見到佢都有個點心拼盆,加埋一都要四十幾蚊,但都算乜點心都有啲(蝦餃、燒賣、粉菓、馬拉糕、叉燒包...),食物係即叫即蒸,所以都熱。拼盆嚟咗之後,個粉菓都幾好食吖,下次可以再叫。排骨飯味道都OK,係份量少咗啲,兩歲半阿囡都可以差唔多自己食曬一個飯。

題外話/補充資料: 喱間酒樓晌商場入面算方便,今日帶住三個小朋友,所以就去咗喱間。等咗一陣先有阿姐開茶,佢好快咁寫咗三個茶位,我哋得兩個大人,咁當然係有疑問(因為去過咁多次都係寫兩個茶錢)!咁所以都問聲寫咭嘅阿姐架啦,我阿媽問咗兩次,個阿姐都啞咗咁(不過其實都慣)!咁覺得奇啦,再問佢,佢叫我問經理,咁我咪聽佢話去問啦,去問嘅時候,個經理個臉黑到呢+勁串咁話你哋五個人霸曬成張枱緊係咁計架啦,我哋公司不嬲都有咁嘅規矩! 即係其實$6.6 我仲畀得起,但係洗唔洗好似去飲茶仲要畀你話?態度咁衰做咩啫, 講清楚咪得咯!佢哋從來名苑啲服務質素真係...真係差架啦,已經係畀錢啦,都要受氣,仲要啲人好似設局玩妳咁,真係好嬲!服務態度差
2015-08-14
$50 (早餐)