今日係HAPPY FRIDAY,收工約左2個朋友食個晚飯。最近天氣凍凍地,大家都想去食個羊腩煲暖暖身!search到呢間麻市滋味館有成2百多個好評,一於就去try try啦。同一般ge大排檔差不多,環境同衛生都係麻麻。一心想食羊腩煲ge我地,去到先發現羊腩煲已經停售左,要到十月先有得食,但心諗呢間都高評分?一場泥到都照坐低試下佢其他菜式啦。冰鎮鮑魚見最多人讚好就係呢個冰鎮鮑魚,size都幾大隻,入口係有咬口得泥又唔會韌,不過就冇咩鮮味,基本上就係當佢係刺身咁食,如果唔點鼓油wasabi ge話,真係冇味可言,每隻要$68來講就唔太值啦。冰梅肉排一粒星都唔想俾ge系列!首先個汁真係調得麻麻,其次係d肉排啖啖肥膏,真係冇咩肉可以食!豉椒聖子皇成晚最好味ge係呢個炒聖子皇,真係大大隻,惹味兼入口爽彈,不過價錢係以時價計,叫左例牌一碟有4隻聖子要$158,除返開差唔多$40隻都唔平。今晚真心食到一肚氣,大排檔質素仲要收加一,3碟菜埋單要$625,貴夾唔飽!職員服務態度都還好,唯獨係啤酒妹態度非常惡劣,佢過泥sell啤酒,因為只有1個朋友飲酒,所以我地話要1支就夠啦,跟住佢就即刻黑哂面,最後仲死
今日係HAPPY FRIDAY,收工約左2個朋友食個晚飯

,但心諗呢間都高評分?一場泥到都照坐低試下佢其他菜式啦。

冰鎮鮑魚
冰鎮鮑魚

冰梅肉排
,真係冇咩肉可以食!
冰梅肉排

豉椒聖子皇
豉椒聖子皇

!職員服務態度都還好,唯獨係啤酒妹態度非常惡劣,佢過泥sell啤酒,因為只有1個朋友飲酒,所以我地話要1支就夠啦,跟住佢就即刻黑哂面,最後仲死都拎左3支啤酒放我地枱面
!好在埋單果時同職員講返我地淨係飲左1支,佢都肯退返果2支酒。
2019-03-08