2015-07-22 4794 瀏覽
昨晚約咗外國回來放假嘅舊同事食飯,佢book咗Munch,話去外國做嘢之前經常去咁話,好想再食喎!咁我咪跟佢去試下啦。餐廳環境不過不失,但D枱擺放不覺迫。正好我哋可以傾下計!朋友話好肚餓所以都點咗唔少嘢:2個Set Dinner再2個頭盤!我O嘴了!我哋轉咗個餐湯做南瓜湯,個湯好夠熱,味道都唔錯,仲有D切碎咗嘅腸放面添。頭盤就係我朋友極力推介嘅蟹餅,仲有個係我揀嘅三文魚沙律。蟹餅就真係冇嘢講!我只管食,不停的將佢擺落口就係啦!實在太美味!三文魚沙律亦幾特別,尤其個汁好refresh。不過我朋友就麻麻地!食完頭盤等咗約20分鐘就黎main course啦!喂乜咁快我個胃仲未消化完呀!見到2個main course真係有D飽飽哋,因為都幾大份。不過隻鴨脾意大利飯真係好香!唔客氣啦!鴨脾外脆內多汁但略咸,不過跟意大利飯一齊食就唔錯。D飯嘅汁好濃味!原來內有粒粒鵝肝!牛扒我怕生,但waiter哥哥話呢隻牛扒要做4成最好,過咗5成就開始有D「鞋」。咁我頂硬上試下囉!食落質地真係好嫩而且好有牛味!個薯仔波仲好食!不過始終我都係怕生所以只係食咗3份1。其他就俾個大食積KO!了!本來好想叫飲品,見到其
餐廳環境不過不失,但D枱擺放不覺迫。正好我哋可以傾下計!
南瓜湯
頭盤就係我朋友極力推介嘅蟹餅,仲有個係我揀嘅三文魚沙律。
蟹餅
蟹餅就真係冇嘢講!我只管食,不停的將佢擺落口就係啦!實在
太美味!
三文魚沙律
鴨肶
牛排
本來好想叫飲品,見到其他枱D Cocktail 都好靚好想試!但實在太飽了就連甜品都不能吃啦!只好飲杯餐檸茶消化下。
埋單9百幾蚊都唔算好貴。下次要帶屋企人黎試下!
南瓜湯
蟹餅