2016-07-10 2426 瀏覽
第一次黎食係朋友介紹,啱啱行到去排隊嘅時候排到後巷,好熱,之後一行到入去餐廳,正吖冷氣夠大,咁熱嘅天氣最緊要係坐得舒服,又夠涼爽。諗都吾洗諗就叫左menu頭兩樣野 $48/50個飯一黎到,侍應姐姐就落蛋落芝士撈撈撈~芝士味吾係好濃果隻,不過可以一絲絲咁樣拉到好長又有蛋香,又有吾太辣嘅泡菜,再加埋厚粒五餐肉,加上係鐵板,食到最尾都仲暖暖地,真係讚不絕口!個麵都有好多芝士!我自己吾太食辣,都覺得呢個吾會太辣,出街食公仔麵係有啲唔抵架喇,不過個人認為個麵有啲甜甜地好好味,魚片好入味,唯獨個年糕太韌,同埋以為果個係半熟蛋所以冇食到個熟蛋,比左朋友食~小食拼盤個樣好吸引,不過就吾太推介,我覺最好味係個菇,有芝士,同冇食錯應該係吞拿魚,好juicy~ 我就吾太喜歡個雞翼個汁,怪怪der炸魷魚圈沾中間個醬都唔錯!頭兩樣都有得加$20 有沙律丶蒜蓉包同飲品啲菜fresh,比較上千島醬會夾過胡麻醬,蒜蓉包暖暖der,很好很好叫左杯珍珠奶茶,好飲到唔記得影相,係真係好有台灣奶茶味,唔似得貢x果啲咁artificial~珍珠亦都吾會太韌,份量啱啱好吾會太大杯。今次試咗呢個煙三文魚有殼蜆肉意粉,比想像中好味,
諗都吾洗諗就叫左menu頭兩樣野 $48/50
所以冇食到個熟蛋,比左朋友食~
炸魷魚圈沾中間個醬都唔錯!
頭兩樣都有得加$20 有沙律丶蒜蓉包同飲品
今次試咗呢個煙三文魚有殼蜆肉意粉,比想像中好味,因為之前見到食評話好令人失望,但我又唔覺喎
3片煙三文魚大大塊,已粉唔會太林,夾上嚟唔會斷晒der!不過一個人食晒就會太流~

整體而言,冇加一服務費嘅情況下服務態度都唔算差,食物嘅份量都唔寒酸,三個人食兩個餐都夠晒,最吸引到我嘅都係啲芝士
又好味又抵食一定會再嚟第四次!
2016-07-09