2020-06-03 1103 瀏覽
好耐冇食過燒烤,喺OpenRice見到呢間評價唔錯,決定去試吓。去到後見到間舖頭都幾多人食哩間鋪嘅食物質素唔錯,同埋幾難得嘅係我食完呢間燒烤唔會有非常口渴嘅感覺,可能味精嘢加得唔算多但可惜我哋嗰日坐咗個風口位,食燒烤嚟講最重要係夠熱、即燒起即食先最正,但係由於冷氣係咁吹啲食物,好快就凍哂,所以有啲減咗分烤法式鵝肝多士上嫩下脆,非常好食肥牛卷正常,特別一提嘅係哩個牛舌非常嫩滑,配上京蔥,風味一流燒牛柳粒、燒雞皮及燒牛舌牛柳粒多汁好食,雞皮好脆(好似食緊薯片)但呢個燒牛舌無汁燒京蔥牛舌咁好食,唔知係咪放咗陣吹凍咗燒蕃薯葉 其實佢應該係炒嘅,個味道同火喉都控制得好好雖然炒米炒個樣好似好普通,但食落真係唔錯,有大排檔風味女朋友話油咗啲,但我覺得可接受,正常燒茄子都應該係偏油,哩個餸重蒜味,喜歡蒜嘅朋友可以一試埋單Total $250左右,我覺得算ok唯一美中不足就係全程被冷氣風吹住,食得好急,感覺啲嘢食上枱唔即刻食就會被吹凍吹乾,所以環境分要扣分

上嫩下脆,非常好食

金菇肥牛卷及汁燒京蔥牛舌

燒牛柳粒、燒雞皮及燒牛舌
牛柳粒多汁好食,雞皮好脆(好似食緊薯片)
但呢個燒牛舌無汁燒京蔥牛舌咁好食,唔知係咪放咗陣吹凍咗

燒蕃薯葉
其實佢應該係炒嘅,個味道同火喉都控制得好好
燒蕃薯葉

雖然炒米炒個樣好似好普通,但食落真係唔錯,有大排檔風味
燒皇炒米粉

川燒特級茄子