🇹🇼 風味台灣夜市小食~ 📍士林•便丼達人近排好掛住台灣夜市嘅感覺,惗住揾間台式餐廳止下癮😎,好彩呢間餐廳嘅台式小食好有台灣嘅”簡覺”,可以ff吓行咗轉夜市😆😆 🐥士林鹽酥雞 $40性價比超高嘅鹽酥雞!滿滿一大盒唔止,每舊雞塊都大大舊,全部都淨雞肉冇肥膏同炸粉皮攝位🤩外層酥脆,肉質嫩口保留到肉汁,鹹度適中唔會食到口乾亦唔肥膩🤤🍟人氣地瓜薯條 (配甘梅粉) $27 (可見於圖角落😂)原汁原味蕃薯味,口感都有少少食蕃薯感覺偏冧,鍾意食蕃薯嘅朋友必試😋 配搭甘梅粉酸酸甜甜好開胃🍠脆口甘薯紫芋餅 $28呢個比較少見,外層炸得鬆脆,內饀由紫芋做底,加蕃薯粒增添口感😍,口味自然健康吸引,亦唔會食到成嘴油👍🏻🍱台客荔芋炆燒雞配客飯 $70燒雞又另一種風味,不過同樣份量誠意十足,荔芋炆得🧋樽仔奶茶 (套餐+10)奶茶正常微甜🐣士林必點狂惹雞軟骨 $33雞軟骨加咗七味粉增加風味軟骨炸得香脆易咬份量超多😂
🇹🇼 風味台灣夜市小食~ 📍士林•便丼達人

🐥士林鹽酥雞 $40

🍟人氣地瓜薯條 (配甘梅粉) $27
(可見於圖角落😂)

🍠脆口甘薯紫芋餅 $28

🍱台客荔芋炆燒雞配客飯 $70
燒雞又另一種風味,不過同樣份量誠意十足,荔芋炆得

🧋樽仔奶茶 (套餐+10)
奶茶正常微甜

🐣士林必點狂惹雞軟骨 $33