2018-01-31
我女性朋友相聚,一定要搵個地方可以傾計傾好耐,重點係可以影相打卡。今日去到尖沙咀一間餐廳食飯,喺門口已經見到好多形形色色嘅果醬,行到入去裝修別緻,燈光柔和,打卡來講絕對一流。同朋友叫咗set dinner, 首先個沙律非常新鮮,佢用嘅水果醋酸酸甜甜令人非常開胃。餐湯水準一流,我叫左白湯,但一啲都唔膩,而且蘑菇味好重,非常香濃,可以話係我飲過數一數二好飲嘅蘑菇湯。主菜方面我哋一個叫咗牛扒一個叫咗 all day breakfast。牛扒鮮嫩多汁,份量都好大,薯菜份量少少哋,令人唔會太飽。至於 all day breakfast 份量適中,多士可以俾我揀其中一種果醬。知道佢哋呢間鋪頭主打係果醬,全部果醬都係新鮮自製,我叫左集雜苺果醬,上菜嘅時候真係一粒粒 berries 係西多士上面,非常新鮮非常吸引。總括而言,呢間係一間內外兼備嘅餐廳,好睇又好食。
總括而言,呢間係一間內外兼備嘅餐廳,好睇又好食。