2021-12-14
Bookmark咗呢間cafe好耐,終於有個dayoff同朋友食個brunch😇位於尖沙咀海傍,坐窗邊位置仲有得望住維港景色☺️·<𝗕𝗿𝘂𝗻𝗰𝗵 𝗕𝗼𝗮𝗿𝗱 𝘄/ 𝟱 𝘀𝗶𝗱𝗲𝘀> ʜᴋᴅ 158就咁睇就已經超靚超滿足🥰心情即刻🆙🆙🔸𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻 𝗗𝗮𝗻𝗶𝘀𝗵 𝗟𝗼𝗮𝗳 𝗕𝗿𝗲𝗮𝗱 🔸𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗗𝗮𝗻𝗶𝘀𝗵 𝗟𝗼𝗮𝗳 𝗕𝗿𝗲𝗮𝗱 🔸𝗦𝗼𝘂𝗿𝗱𝗼𝘂𝗴𝗵主食可以揀麵包或者飯,仲要係無限refill,作為包控當然係要揀麵包😛 兩款丹麥麵包都烘得好脆,檸檬味唔明顯,只有好微酸味🍋朱古力味混入朱古力粒,偶爾咬到帶點甜🍫Sourdough比較紮實,crust唔太夠脆,但餘味帶有酸香😗🔸𝗦𝗮𝗹𝘁𝘆 𝗘𝗴𝗴 𝗬𝗼𝗹𝗸 𝗕𝗼𝘀𝘁𝗼𝗻 𝗟𝗼𝗯𝘀𝘁𝗲𝗿 (+ʜᴋᴅ 78)大大隻波士頓龍蝦對半切開🦞好大隻龍蝦鉗,蝦膏好多,肉質彈牙,最緊重要係有一兜仔鹹蛋黃醬,非常惹味香口,可以自己決定蘸幾多醬汁😜🔸𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗠𝗲𝗮𝘁 (+ʜᴋᴅ 35)睇落細細碟,但份量絕對唔少❕蟹肉鮮甜唔腥,好似加咗少少忌廉食落帶點creamy🦀再埋幾塊青檸更加清新🍋🔸𝗚𝗿𝗮𝗻𝗼𝗹𝗮 𝗖𝗼𝗰𝗼𝗻𝘂𝘁 𝗬𝗼𝗴𝗵𝘂𝗿𝘁純素
就咁睇就已經超靚超滿足🥰心情即刻🆙🆙
🔸𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗗𝗮𝗻𝗶𝘀𝗵 𝗟𝗼𝗮𝗳 𝗕𝗿𝗲𝗮𝗱
🔸𝗦𝗼𝘂𝗿𝗱𝗼𝘂𝗴𝗵
🔸𝗚𝗿𝗮𝗻𝗼𝗹𝗮 𝗖𝗼𝗰𝗼𝗻𝘂𝘁 𝗬𝗼𝗴𝗵𝘂𝗿𝘁
純素椰子乳酪第一次食,真係食到椰子香🥥唔會太甜帶點酸😛
非常令人驚艷嘅一款炒蛋🤩櫻花蝦蟹膏炒蛋好少喺出面見到,兩款食材嘅鮮味都好突出,但又唔覺得過分濃味🦀🦐
🔸𝗦𝘁𝗿𝗮𝘄𝗯𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗔𝘃𝗼𝗰𝗮𝗱𝗼 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱
牛油果蓉上切粒士多啤梨🥑🍓食返食材本身嘅味道
賣相完全唔會輸比Brunch Board😉燒春雞好嫩滑多汁,非常入味,似乎係用味噌醃製🇯🇵
炒蛋亦好滑,不過比起櫻花蝦蟹膏嗰款就少咗啲鮮味啦🥚
味噌大麥好有咬口,係我鍾意嘅口感,餘韻仲食到麥香🌾