2024-01-29 477 瀏覽
辛福的下午,我踏進了「波士冰室」這塊平民美食天地。啲座位唔算太貼,閒閒地搵個位坐低,一份咖哩牛筋腩飯就噏到面前。牛筋腩軟得黎仲有嚼勁,咖哩香但唔會辣得太過火,鋪落白飯上面,簡直係絕配!舊式嘅環境加埋香滑嘅食物,真係食得好過癮!講起甜品,我落咗個奶醬多士。🍞 啲多士煎得金黄,邊啖咬落去都係酥脆,夾埋甜甜嘅奶醬同花生醬,攪拌出一種無得頂嘅滋味。嗰個滑溜溜嘅蛋白杏仁茶更加係撲涼撲涼嘅,一杯飲落去,個人都精神晒!啱哂熱辣辣天氣嘅就係凍鴛鴦嚟了!呢款飲品喺我心目中係標準嘅港式涼快,咖啡同奶茶嘅絕妙組合,令人一試難忘!😋今日嘅飯局喺到講完,波士冰室嘅味道老實講真係正!啱啱好,唔洋氣但卻親民得嚟又咁夠格調,我哋下次走過依度,絕不能錯過。👍🏼