2014-08-19 3461 瀏覽
今晚專程去左諾士佛臺一嚐開業多年仍人氣不減的韓食店,爬上斜道再穿過一眾酒吧就到7小碟前菜,味道不錯煮得軟身入味的牛肉同魚乾仔最好吃而泡菜亦比出面現成的出色,不會咸得過份或過酸前菜我仲想試下個韓式冷豆腐雖然豆腐係配成買返黎既貨色,但滑滑的口感很舒服再配以清新的青瓜同點上微酸微辣的醬汁一齊食,整體好醒胃主菜就係招牌部隊鍋湯底有小小辣,内有豆腐、紅蘿蔔、金菇、茄汁豆、腸仔、餃子、年糕等等如果即食麵另上會更好,因為等其他材料煮熟再落即食麵就唔會過淋不過部隊鍋味道好正宗,而且食落香腸和午餐肉都不是本地常吃貨色,的確唔錯,值得一試酸甜辣味香脆雞全隻雞即叩即炸,真材實料,啖啖肉,口感十足雖然係炸,但雞肉仲係好嫩,唔似其他店鋪咁炸到乾哂雞皮已經炸得脆脆的,辣醬酸酸甜甜,再加上辣味,味道豐富果然係店鋪最受歡迎既菜式之一!!!下之黎都會再叫不過提提大家,韓國人食得幾辣,所以怕辣既朋友就要有心理準備啦!整體座位寬敞舒適,食物口味正宗店員有本地人和韓國人,如遇溝通不便可請本地人為你服務位於呢個地段,食物的質素黎講,價錢都合理,值得一試
7小碟前菜
7小碟前菜,味道不錯

煮得軟身入味的牛肉同魚乾仔最好吃
而泡菜亦比出面現成的出色,不會咸得過份或過酸
韓式冷豆腐
前菜我仲想試下個韓式冷豆腐
雖然豆腐係配成買返黎既貨色,但滑滑的口感很舒服
再配以清新的青瓜同點上微酸微辣的醬汁一齊食,整體好醒胃
招牌部隊鍋
主菜就係招牌部隊鍋

酸甜辣味香脆雞

全隻雞即叩即炸,真材實料,啖啖肉,口感十足

雖然係炸,但雞肉仲係好嫩,唔似其他店鋪咁炸到乾哂

雞皮已經炸得脆脆的,辣醬酸酸甜甜,再加上辣味,味道豐富
果然係店鋪最受歡迎既菜式之一!!!下之黎都會再叫

整體座位寬敞舒適,食物口味正宗
店員有本地人和韓國人,如遇溝通不便可請本地人為你服務
位於呢個地段,食物的質素黎講,價錢都合理,值得一試
7小碟前菜
韓式冷豆腐