2011-10-12
本小姐生日就快到, 好同事Miss Chan Chan請食lunch, yeah~老細上次黎食過拎左張early lunch coupon 有折, 雖然我地食11點半應該唔會太多人, 但係都book左枱穩陣d。點知去到真係咩人都冇, 我地係第一枱客! 個lunch 定食menu係漢字夾雜平假名片假名, 不過好在都仲有英文, 唔駛估估下!因為太肚餓既關係, 淨係影左我同我老細食咩, 冇理到其他人! 我份定食: 燒牛肉 + 煎鵝肝 + 自家燒帶子 + 茶碗蒸 $168 (跟餐配白飯及麵豉湯)麵豉湯一般, 至於個茶碗蒸就真係好大兜, 蒸得好靚好滑。燒牛肉切條上, 燒得剛剛好, 唔鞋, 好juicy。上面有一件份量唔細既鵝肝, 好滑!燒帶子唔係原隻, 係將隻帶子撈埋蟹肉同其他配料一齊燒, 仲加左芝士, 所以燒出黎好香。老細果份: 天婦羅盛合 (蟹鉗, 蝦, 魚, 野菜) + 自家燒帶子 + 茶碗蒸 $168 (跟餐配白飯及麵豉湯)
麵豉湯一般, 至於個茶碗蒸就真係好大兜, 蒸得好靚好滑。