2008-01-21 11 瀏覽
好幾個月前食...西柚雪葩、士多啤梨雪葩及(我唔記得係咩名,限定版要+$2,好似係好多樣生果攪咩一齊)*西柚雪葩*最淺色個隻。第一啖,有陣西柚既苦苦澀澀,開始感覺唔多好,但食多幾啖之後,覺得幾清新,又無其他個d咁甜,係一種不錯既中和劑。*士多啤梨雪葩*聞到有陣士多啤梨香,但略為甜了一點,幸好係雪葩所以無咁'流'。*限定版*最深色個隻。個sales話係好多隻生果攪咩,但我真係唔記得有咩生果...食落有d粒粒咬下,可能因為係好多種生果攪咩,所以較重味,口裡既香味持續最久。*開心果味*一定要試下,真係好好味。有少少碎粒俾你咬下,唔算好甜,而且唔算多地方可以食到呢隻味,好好味架。每次去xtc買雪糕...應該係話買雪葩,因為佢既雪葩比雪糕好得多,買完就會行過隔離一路食一路吹下海風傾下計,感覺良好。

*西柚雪葩*

*士多啤梨雪葩*