2022-06-01 36 瀏覽
睇韓劇多 聽到Wuli已經知係解「我們」🤣 舖頭細細但menu好多嘢揀 最吸引眼球就係抹茶波波👀💚🍵Matcha Red Bean Crunchy Sphere Pancake (Seasonal)💰HKD82(Rating: 7/10)夠晒大份 7粒乒乓球咁好Q!波波鬆餅每粒有少少紅豆餡 質感唔粉冇過甜 淡淡抹味 味道酷似紅豆銅鑼燒🥴茶醬以affogato方式處理 不帶甜或稠度 對我嚟講唔太似「醬」但勝在夠濃!旁邊忌廉亦唔係油膩type🧀 Homemade “Say Cheese Mousse” w. Sea Salt Cream Cheese Foam💰HKD48 (Rating: 7.3/10)南瓜芝士慕絲 入口凍凍地幾開胃 南瓜濃度中等 芝士味淡而微甜 配海鹽奶蓋幾夾幾正 綿綿質感唔會膩🍳Eggs Benedict with Homemade Hollandaise Sauce w. Bagel w. Smoked Salmon 💰HKD88 (Rating: 7.8/10)好常見但上枱幾巨型而且色澤好 反而眼前一亮🤩味道都幾好 poached egg完美流心 煙三文魚沙律菜等

好常見但上枱幾巨型而且色澤好 反而眼前一亮🤩味道都幾好 poached egg完美流心 煙三文魚沙律菜等都新鮮 喜歡用poppyseed bagel做base🥯有點硬韌度 非麵包質感 等齊所有菜 隔了半個鐘以上食都覺得ok

🍵 Matcha Tonic💰HKD48 (Rating: 6.9/10)
稍過甜 如做漸層會更靚(可能等上菜等到融合咗💭)
Matcha  Tonic

☕️ Cappuccino💰HKD40 (N.A.)
朋友杯天鵝拉花熱啡 聽聞味道正常 見佢飲剩半我諗不過不失 可能等太耐放涼晒冇咁好🤏
Cappuccino

整體食物賣相份量都唔錯👍不過睇到呢度見我講幾次時間 我地當日第一檯11:30到落完單 接近13:00先齊 餐廳上完第一二樣就做其他客嘅單先 等齊後某啲已攤凍 開始食隔離枱已經走😂呢個唔(單)係影相問題 而係不應assume客人所有嘢share食 隔半個鐘先上另一樣😅寧願最後先一次過上俾我🙊除此以外都唔錯!

p.s. 食完豆沙包feel鬆餅 講嘢食咗誠實豆沙包🫘