2025-06-26
最近真係忙到暈,咁岩朋友話考完試想放鬆下,於是約埋一齊去搵間好食既地方chill一chill。聽講「牛気」推出左全新期間限定主題「韓風祭」,只要揀Lv4或以上既放題套餐,就可以無限任食韓國「醬油熟蝦」,仲有一大堆人氣韓式料理!最吸引既係,消費後只要係social media讚好或追蹤「牛気」,再留言,就可以免費拎到超可愛既「牛気達摩廚師鎖匙扣」或「牛気御守」,為考生打打氣,順便放鬆下心情,於是即刻book位試下啦!.LV5 豪州極尚和牛+海鮮放題,午市$398/位我地揀左LV5既豪州極尚和牛+海鮮放題,午市每位$398,性價比真係幾高!呢個套餐主打6款高質和牛,包括澳洲、美國同日本既和牛,全部任食!仲有雞肉、豚肉、海鮮如鮑魚、帆立貝,仲有三文魚刺身都係任食。自助吧更加誇張,小食、韓式料理、火鍋配料、飲品、甜品同雪糕全部任飲任食,食到飽都吾怕!🍖🦞,火鍋湯底,鴛鴦鍋試新味湯底方面,我地加左$10揀鴛鴦鍋,一邊係麻辣湯,辣得過癮又夠香,另一邊係期間限定既味噌海老鹽湯,味道好濃郁,海老既鮮甜同味噌既鹹香完美融合,飲落暖胃又舒服,兩款湯底都好岩配唔同食材,食到停吾到!🍲.牛肉、豚肉、雞肉,質素
LV5 豪州極尚和牛+海鮮放題,午市$398/位
火鍋湯底,鴛鴦鍋試新味
牛肉、豚肉、雞肉,質素一流
肉類真係「牛気」既重頭戲!首推澳洲極尚和牛,入口即化,油脂分布均勻,牛味濃郁,食完仲想encore。澳洲穀飼黑安格斯牛都好正,肉質嫩滑,帶點咬口,味道好香。日本特選和牛肩胛肉眼(期間限定)更加驚喜,油花靚到不得了,食落好juicy,牛香爆棚!仲有其他選擇如穀飼牛肩肉、Prime美國肩胛肉眼、特選牛小排同SRF美國極黑牛等等,豚肉同雞肉都有好多款,例如雞腿肉同日本赤雞雞爽肉,選擇多到眼花!🥩
海鮮任食,養顏又滿足
海鮮方面都吾輸蝕,有花膠、日本帆立貝、蝦滑、鮑魚、魷魚、海蝦、青口同小刺參等等。特別要講下鮑魚,真係任食,想養顏既朋友可以多食d花膠同小刺參,鮮甜又滋補,食完皮膚好似即刻靚左咁!🦪
刺身、壽司、迷你丼,新鮮又好味
除左火鍋,刺身同壽司都好值得試!有挪威三文魚刺身,新鮮肥美,仲有明太子三文魚丼、吉列蠔丼同蔥吞拿魚腩丼等等,每款都精緻又好味🍣
火鍋配料,自助吧選擇多到爆
火鍋配料真係多到數吾晒!有手工白菜豬肉餃同韭菜豬肉餃,食落好juicy,餡料夠香,用手機落單好方便。自助吧仲有超過20款配料任拎,例如濃爆芝士丸、香菇貢丸、藤椒牛丸、鮮冬菇、芝士腸、韓國手工餃子、豆卜、花枝丸、京蔥、蟲草花、南瓜、蕃茄、生菜、粟米等等。麵類都有手打拉麵、綠茶麵、韓國芝麻拉麵同辛辣麵。特別推介麻吉燒,有花生味同芝麻味,入口Q彈,好似食湯圓咁,裏面既芝麻蓉同花生蓉好濃厚,超正!🥟
韓風祭,韓式料理任食
配合「韓風祭」,自助吧推出左一系列韓國料理,有米酒大福、關東煮、韓式炒牛肉、韓式醬豬蹄、咖喱魚蛋、韓式蘿蔔炆牛條、韓式爆辣雞鎚、韓式甜蓮藕、韓式泡菜同韓國年糕條等等,韓迷一定會鐘意,食到好似去左韓國咁!🇰🇷
甜品、雪糕、飲品,完美收尾
食完主菜,甜品同飲品都好有驚喜!甜品有馬卡龍、焦糖芝士巴克斯(強烈推介,入口濃郁,芝士味同焦糖甜度剛剛好,超滿足),仲有木桶豆腐花,清新解膩。飲品有汽水、紙包飲品、荔枝烏龍茶、熱豆漿,仲有軟雪糕任食,食完火鍋黎杯凍飲或者雪糕,真係爽到飛起!🍨