2019-05-05 9564 瀏覽
是日同細佬去金都商場睇下佢結婚既野,行到咁上下就搵個地方醫肚。我的食肉獸細佬就揀左呢間「堅韓牛」🥩😋 由於有d早,就揀左個早時段食揀左「1++頂級韓牛餐」278@ 加一雙放題,價錢都算合理!仲有海鮮🦞同辣雞煲送,又幾好喎👍🏻雙放題,可以同時火鍋同燒烤!不過我們今次就揀左燒!都有幾多唔同部位既牛揀喎同埋都有其他熟食既,不錯👍🏻開始燒肉前當然要揀下飲品啦,細佬就梗係飲下韓國啤酒🍻而本人就揀左蕃石榴汁同佢自家製既凍頂烏龍茶!幾得意喎佢自家製茶有d回甘同埋有粒話梅係度,酸酸地幾開胃☺️仲encore飲多左支tim!🔸1++頂級韓牛🥩🥩🥩🥩🥩🥩有驚喜,雪花❄️紋堅清,夠新鮮喎👍🏻所謂「牛、全部都係牛」今晚就好似牛宴咁,除了點選韓牛拼盆外,咩部位都在點餐紙上click一件淺嚐!牛肩、牛腿、冀版牛排🥩及雪花牛都好正!肉質鮮味juicy,無醃過但基本上連醬汁同鹽都無落喎,持別是雪花果款薄薄的重牛脂同入口會化的,真心好食,所以encore左兩次💕🔸 海鮮🦞拼盆聖子、鮑魚,蝦🦐、帶子、青口同埋藍青口!驚喜呢!!因為鮑魚、聖子同帶子都堅大隻又新鮮,本身係黎食韓牛,連個送既海鮮拼盆都有heart,一次過燒灑佢都係

🔸1++頂級韓牛🥩🥩🥩🥩🥩🥩
有驚喜,雪花❄️紋堅清,夠新鮮喎👍🏻

🔸 海鮮🦞拼盆

聖子、鮑魚,蝦🦐、帶子、青口同埋藍青口!
驚喜呢!!因為鮑魚、聖子同帶子都堅大隻又新鮮,本身係黎食韓牛,連個送既海鮮拼盆都有heart,一次過燒灑佢都係一樣連調味都唔落了😋

🔸燒菠蘿

食左咁多肉類當然要搵d其他野燒下,細佬點左燒菠蘿,夠灑鮮味!

除了燒,仲叫左d 熱熟食試下!

🔸黑椒炒美國安格斯一口牛粒
有黑椒及蒜片炒好香又入味,肉質鮮味又夠腍,幾good👍🏻

🔸芝士雞翼

原來係釀左芝士入去,除左個雞翼尖外係無骨的,有拉絲 cheese 的又野味,皮煎得脆脆,熱騰騰食好味😋

🔸辣雞煲

唔算好辣喎但野味,雞肉帶有小小酒香的,蘿蔔好入味,鍾意辣既我地岩曬👍🏻😋😋

總括: 食得很滿足,韓牛海鮮雞煲都有水準!
最後以雪糕波波作結!

太飽了只揀左芒果🥭同雲尼拿味😋😋
第一次食咁特別的雪糕波波💕