2021-11-18
呢排食大餐食得比較多,所以約咗朋友去韓式燒肉店,就決定唔叫比較熱氣嘅燒烤菜式,不過一坐低,就已經會放蒜片,會倒芝士蛋漿,同埋泡菜蛋醬喺燒烤板嘅邊,所以都叫有少少燒烤嘅😬另外會比嘅就係4款前菜,有比較白身嘅泡菜,依然都🥵辣味十足;有辣醬生菜絲洋蔥絲粟米沙律,感覺似無鳳爪嘅泰式沙律🥗;有醃青瓜、紅蘿蔔🥕、蘿蔔,酸酸哋幾開胃咁$50 蟹子紫菜飯團🍙幅相係得6小粒,嚟到係一大盤自己搓,勁驚喜😆飯係暖笠笠,軟軟哋,黐黐哋,甜甜哋,加埋脆口嘅蟹子及紫菜碎,可口!$90 薯仔餅🥔當然有薯仔絲,仲有肉喺面,比較軟綿綿嘅,配上有洋蔥碎嘅韓式醬汁。個人覺得放上燒烤爐燒到個面脆身係好食啲😋又有玩味啲$80 大醬湯有牛肋肉,有半隻小蟹🦀,有蜆肉,加埋其他大醬湯嘅日常材料,例如豆腐、翠肉瓜、蘿蔔,材料都幾豐富,湯底就係落咗辣椒粉嘅傳統韓式湯底叫咗3大份嘢,2個人都$250有找,晚市嚟講都好抵👍🏻
$50 蟹子紫菜飯團🍙
$90 薯仔餅🥔