2015-10-10 2277 瀏覽
七點鐘剛晚市,等位時間頗短,很快就有位置就座。我同朋友被領至卡位就座,比較驚喜是牆上掛有韓流明星的畫照,感覺都相當新潮。隔離還有日式包廂,並且以水晶吊燈以及日式屏風牆裝潢,岩哂韓日風格。點野食方法同其他放題唔大分別,都容易落單,我就點了一份岩鹽一口牛。值得一提係呢間餐廳會用一塊牛油紙鋪係燒盤上面,燒野食時就不會成日痴底,食物都不會沾哂啲焦黑油水。而且更換牛油紙方便,不需要整個燒盤拿掉。岩鹽一口牛一份兩人的份量共有八粒牛粒,份量適宜。而且肉質幾嫩,一咬即鬆,容易入口,唔會話一燒就好韌咬唔到。同平時食的牛粒不同,呢種有岩鹽的味道,配合牛肉有少許牛奶香味,沒有羶感,咸淡適宜,個味道真係幾新鮮。我本身好鐘意食刺身,點了一份花之戀,三文魚都幾嫩滑鮮甜,配埋香甜醬汁,無油膩之感,實在唔錯。壽司最緊要要試飯團,飯粒好煙韌而且有咬口,飯團亦沒有散開,粘合度適宜,不覺粘牙或太乾身。不過三文魚塊較薄身,若厚身一點口感會更加豐富。雖然比起平常吃的花之戀體積較少,但正是恰恰較小才容易放入口不會散掉,所以好欣賞 另外有食到韓式熟食,有人參雞湯、清酒煮蜆等等,雖然同韓國食既味道有啲差異,但仍可接受。而燒蠔仔同元貝
 另外有食到韓式熟食,有人參雞湯、清酒煮蜆等等,雖然同韓國食既味道有啲差異,但仍可接受。而燒蠔仔同元貝都幾好食,值得一提。
花之戀
2015-09-15
1 分鐘 (堂食)
花之戀