2018-10-01 37 瀏覽
中環要食韓國料理一定會諗起Sodam Chicken,係蘭桂芳真係好方便。今日去中環shopping前食個lunch先。中午去陽光很好。新菜式的三重雞鍋$398,有齊韓式炸雞+春川辣雞+安東燉雞,全部都係韓國大熱,今次可以一次過食晒!仲包2杯飲品,蜂蜜檸檬綠茶味道唔錯,很滋潤。蜜桃汁桃味很濃郁。三重雞鍋都好大份,3人share食都ok!建議先食炸雞,外皮脆得黎又十分鬆化,而且雞肉很juicy,yummy!一邊食一邊煮,見到雞煲配菜也十分豐富,春川辣雞有椰菜、紅蘿蔔、洋蔥、韓式年糕,雞肉很軟嫩,唔會好辣,仲好惹味。想轉甜味,就食安東燉雞,有洋蔥、紅蘿蔔、薯仔、冬粉、雞蛋,個湯底味道非常濃郁又地道,薯仔夠稔身,雞肉入晒味。如果食到後段覺得味太濃,可以加水。可免費追加三款配料,我地揀左午餐肉、娃娃菜和紫薯年糕,可以兩邊鍋都試下不同口味。

中午去陽光很好。

仲包2杯飲品,蜂蜜檸檬綠茶味道唔錯,很滋潤。

蜜桃汁桃味很濃郁。

三重雞鍋都好大份,3人share食都ok!