2021-09-13 159 瀏覽
「生命有限工司」Life Toast 係一間韓式紙盒吐司專門店,之前銅鑼灣分店已經大受歡迎,今次荃灣分店更加新設咗一個超級靚嘅望海打卡位,黃昏嚟仲可以睇埋日落添‼️So chill😌到底呢個韓式紙盒吐司🍞有幾厲害呢?佢哋嘅吐司全部都即叫即整,而且仲非常足料😍同埋佢哋唔係用兩塊麵包夾住啲食物,而係用一塊厚吐司喺中間切開將食物夾喺入面,男朋友話呢個設計好好,因為咁樣就可以防止一路食一路跌返出嚟👍🏻超級讚男朋友叫咗個香草腸脆薯餅芝士滑蛋吐司🍞脆薯餅香脆可口,芝士滑蛋有芝士味之餘雞蛋真係炒到好滑🍳我說叫咗個黑松露大啡菇滑蛋吐司🍞黑松露味係超香,男朋友坐到面都聞到,大啡菇好juice 🤤 勁好食唯有美中不足係因為太足料,所以食到有啲「喱Hea」🥸 (OK 哩個唔係缺點好嗎😂)跟餐仲有紫菜薯條🍟同埋一罐汽水,薯條係粗身果種,超脆又夠熱,好好味😋

男朋友叫咗個香草腸脆薯餅芝士滑蛋吐司🍞
脆薯餅香脆可口,芝士滑蛋有芝士味之餘雞蛋真係炒到好滑🍳

我說叫咗個黑松露大啡菇滑蛋吐司🍞