2023-08-07 68 瀏覽
喺尖沙咀諾士佛台嘅「啤啤Bear 韓國包車」係一間以韓式酒吧為主題嘅餐廳。餐廳新開業無耐,踏入餐廳,你會發現佢嘅室內裝修以街機遊戲為主題,真係好有特色。我哋去嘅時候正值Happy Hour,想嚐下美食同飲杯酒。平時去酒吧通常都係提供nuts ,但係呢道就提供咗一碟韓式泡菜同芽菜。我哋先點咗個招牌菜式 - 韓式炸雞。炸雞嘅外皮好酥脆,內裡嘅肉質就係嫩滑多汁。每一口都食到香氣四溢嘅韓式炸雞風味,特別啱拎黎配酒飲。另一道我哋點咗嘅菜式係芝士蛋卷。芝士蛋卷嘅樣貌好吸引,上面撒滿咗絲絲芝士,好誘人。一口咬落去,蛋卷嘅軟滑口感同芝士嘅濃郁滋味完美結合埋一齊,絕對係芝士愛好者嘅首選。Happy Hour當然唔少得啤酒,我哋叫咗Stella生啤,呢款啤酒氣泡細滑清爽。

我哋先點咗個招牌菜式 - 韓式炸雞炸雞嘅外皮好酥脆,內裡嘅肉質就係嫩滑多汁。每一口都食到香氣四溢嘅韓式炸雞風味,特別啱拎黎配酒飲。

2023-08-05