近排睇韓劇睇得多就想食炸雞,search search 下就搵到依間韓式打卡餐廳就book黎試下。一出lift門就已經比好大隻的啤啤bear吸引住,一進入眼簾是無數的韓式霓虹燈,裝修有少少工業風,每個角落都可以打卡。餐廳很闊落,座位寬敞,用QR code點餐好方便。BUTTER X GARLIC 無骨炸雞配脆脆薯格$178炸雞炸得剛剛好,咬開好Juice,蒜香味好出,炸粉拿捏得不錯。旁邊的薯格熱辣辣配以炸雞十分夾。 啤啤BOMB$118富有趣味性的韓式啤酒+燒酒。打卡一流,又可以玩。好多時見到韓劇是韓式啤酒溝燒酒,乃是韓國一大特式。今次終於到我試試。當然好考大家放筷子的距離和拍枱的力度。職員見order左啤啤BOMB都會問你係咪即時上,然後當你拍完後會弄到張枱濕了,職員會立即替你清潔乾淨,這點非常貼心。蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵$218蕃茄湯底配海鮮好夾,海鮮的份量都好多非常鮮味,中華麵好掛汁,啖啖都有濃郁蕃茄味,小小辣更加過癮,而且份量都唔少。大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉$178芝士的份量絕不手軟,愛好芝士的我見到更加心心眼。等火爐加熱芝士先,加熱後配埋泡菜五花肉一起食好滿足,加埋一齊不

BUTTER X GARLIC 無骨炸雞配脆脆薯格$178

啤啤BOMB$118

蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵$218

大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉$178
芝士的份量絕不手軟,愛好芝士的我見到更加心心眼。等火爐加熱芝士先,加熱後配埋泡菜五花肉一起食好滿足,加埋一齊不會有肥膩的感覺,並且有拉絲效果非常吸引。職員有溫馨提示:避免開大火,而令到芝士燶掉。

整體來說,都幾適合一大班朋友上去聚餐,食物的份量都算大,而且有遊戲機可以玩小遊戲。
2024-01-25