2023-10-08 881 瀏覽
去得諾士佛台好多時都係為左Happy Friday 好自然就會想飲返兩杯 🍻 今次約得女仔朋友好喜歡韓國風 所以決定搵一間富有韓國風的韓國餐廳一聚😌餐廳整個環境裝橫都好適合打卡 如果想影多d相最好係七點左右到 食食下幾乎都全院滿座 個時再影打卡相就要有d技巧😅餐廳音樂感十足 佈置又有籃球機 遊戲機等等 加上用上霓虹燈的效果 幾有feel 🤭餐點方面我地叫左兩個主菜和一個小食 份量非常足夠 如果女仔比較細食會建議叫少返一個主食😅BUTTER X GARLIC 炸雞 配脆脆薯格去韓國餐廳好難唔點炸雞 今次選了岩鹽香蒜牛油醬味道 炸雞份量十足 有成10+舊 咬口juicy 肉質鮮嫩 唔會有乾口的感覺 霹靂炸豬腳份量都係誠意之作 每人大約4 -5 舊左右 炸皮酥脆 亦食得出豬腳膠原口感 亦保持到豬腳的肉汁 豬腳另外亦有生菜🥬可以連食 帶有清新效果☘️蟹籽海鮮蛋卷蛋控人士必點❗️蛋汁豐富 配上蟹籽入口彈牙 口感豐富 飲品🍸:Draft beer - Hoegaarden口感相對清淡但略甜 配上韓國濃味食物形成對比First Crush粉紅岩鹽荔枝特調水果味入口fruity 不過Soju的後勁不容睇少

BUTTER X GARLIC 炸雞 配脆脆薯格

口感相對清淡但略甜 配上韓國濃味食物形成對比

First Crush
粉紅岩鹽荔枝特調
水果味入口fruity 不過Soju的後勁不容睇少 😅

最後叫多左一杯無酒精飲品share 解一解酒😅 This Summer 菠蘿冰茶

餐廳除左環境 食物質素亦都追得上水準 好適合女仔黎打卡傾計💬
2023-10-06