2017-08-31
工作幾忙都好,都要食餐好既慰勞下自己同另一半。今日我話事,帶左朋友黎呢間食蒸氣鍋。見到個名就已經知道應該有9層野食係大坑果頭,都好容易揾,天后站行過去5分鐘左右。餐廳既設計都好用心,餐牌係木做既我地選左首爾塔,非常豐富!一開波就有人參雞湯粥底,真係原隻雞放落去。仲有4款前菜,我特別鍾意食中華沙律啊~醬料都好特別,有8款每人可以選2款,我選了26,朋友選了18開始黎啦黎啦~哇真係好高,高到見唔到對面既人啦第一層開始食既係聖子,北極貝,~全部都好鮮味,聖子仲好大隻添啊!第二層係海蝦,元貝,百頁豆腐,蝦比平時既蝦彈牙,而且個豆腐都好特別,第一次食呢種繼續繼續下一層,沙巴肉蟹,大花合,真係一d都唔簡單啊!只蟹少有地大隻!平時食開都係bbsize,今次第一次食到大隻既!好多膏好甜啊~接著就是蔬菜類~擺設得好漂亮~有南瓜番薯仲有鮑魚同粟米~真係好飽啦已經!我覺得最好食就係呢個厚切黑椒牛俐,黑椒味重,但入口又有牛鮮味。比個good呢一餐坐得好舒服,而且食左好耐,服務態度都一流!下次會再黎~
係大坑果頭,都好容易揾,天后站行過去5分鐘左右。
餐廳既設計都好用心,餐牌係木做既
一開波就有人參雞湯粥底,真係原隻雞放落去。
仲有4款前菜,我特別鍾意食中華沙律啊~
開始黎啦黎啦~哇真係好高,高到見唔到對面既人啦