2020-02-19 32 瀏覽
雖然最近因為香港嘅疫情令到少咗人出街少咗人喺出邊食嘢, 但都係無阻我 無飯之道, 就係出街搵食。 反而 出街食仲多左優惠 又唔洗 點排隊。 香港都好耐無試過可以咁低密度。今次我就過返黎尖咀里邊搵食, 而韓國美食就係我今日既目標。就係深入美麗華果條車路, 原來有間喜來稀肉 係到, 平時應該就好多人排隊,雖然門口小左人, 但上到去都一樣坐左好多台。 裝修好韓式, 好似真係去左韓國食野咁, 一般韓燒 一早已經成陣味, 不過里到就抽風 同有開窗, 個通風好好。 如果驚大味既就可以放心黎。一坐底就當然睇下有咩好燒, 叫左2樣牛 1樣豬, 加上其他 任食配菜。 生菜 包 泡菜 好正, 泡菜好地道 又夠辣, 好易食上癮。豬護心肉 好嫩 又多汁。 燒完勁香, 加埋配料一齊食就唔會覺得油膩。 點小得主菜 喜來稀肉, 有汁浸住 甜甜地, 一樣好味。配料真係高質 仲要任fill。 無得輸, 而且 坐位setup 又夠寬, 私人空間又夠 4個人黎食既話 仲就可以再叫多d野食, 可惜今次胃置有限 但都食得好開心,連朋友都話要再黎食多次。

今次我就過返黎尖咀里邊搵食, 而韓國美食就係我今日既目標。

生菜 包 泡菜 好正, 泡菜好地道 又夠辣, 好易食上癮。

點小得主菜 喜來稀肉, 有汁浸住 甜甜地, 一樣好味。