2015-08-12 1413 瀏覽
係韓國街幾乎成條街都係食韓國菜,但係明洞Express Myung Dong Express都算一間幾特別既韓國菜。一行入到去有好多位,如果坐卡位兩個人就要同人搭枱。搵到位坐就睇meun,決定好食咩就自己出去俾錢點餐,再等叫號再自己攞餐。我地叫左2樣野食,泡菜拉麵炒年糕 + 辣泡菜豬肉飯。D餐具都係韓國用既鐵腕鐵杯,感覺好正宗。一個飯會有送前菜,前菜當然會有泡菜。我就好中意食泡菜既,所以第一時間先試個泡菜,又幾好味。吾會好辣,配合番香港人口味。泡菜拉麵炒年糕年糕唔會好辣,口感好煙韌,D汁滲晒入年糕入面,超好味!拉麵都唔好話好林。雖然服務無咩,但好在食物味道不錯,而且環境都唔係話好差。總體都唔錯既,值得一試。
泡菜拉麵炒年糕