2025-04-13 320 瀏覽
這間位於旺角女人街的韓國餐廳已經是第二次光顧,裝修係年輕嘅韓國風,牆上面有顏色鮮艷嘅壁畫。上次同朋友午餐來吃便當lunch set,幾抵食,今次同朋友晚餐再來吃,晚餐散叫,款式多,叫咗芝士海鮮煎餅、牛骨湯配白飯、芝士海鮮湯拉麵、韓式炸雞,價錢抵食每樣菜式都吾過$100。先來芝士海鮮煎餅,這個煎得香脆,有芝士拉絲沒有韭菜和蔥,啱晒自己我嘅口味。跟住係牛骨豆腐湯配白飯,豆腐嫩滑,但牛味不濃,沒有什麼特別。接着係芝士海鮮湯拉麵,海鮮豐富,有蝦、青口和魷魚,麵底係一般嘅韓國拉麵,湯底有濃厚的芝士和海鮮味好食好食😋,最後是韓式炸雞,炸雞是無骨的雞肉,選咗兩種味一款是牛油蜜糖味另一款是甜辣醬味,兩款都香脆好吃,總括然而滿足嘅一餐,可以encore的一間餐廳❤️
接着係芝士海鮮湯拉麵,海鮮豐富,有蝦、青口和魷魚,麵底係一般嘅韓國拉麵,湯底有濃厚的芝士和海鮮味好食好食😋,最後是韓式炸雞炸雞是無骨的雞肉,選咗兩種味一款是牛油蜜糖味另一款是甜辣醬味,兩款都香脆好吃,總括然而滿足嘅一餐,可以encore的一間餐廳❤️
芝士海鮮煎餅
韓式炸雞