2022-01-09 25 瀏覽
今日同屋企人行新開嘅日式百貨店行街,經過e間韓式餐廳,發現都幾多地道韓國野食,原來係一間韓國人主理嘅餐廳😋👍🏻餐廳都座位都幾闊落😍我地點左以下😎🌸蒲燒鰻魚腐皮壽司E個係最近流行嘅壽司,蒲燒鰻魚食落彈牙,唔會有骨,仲有啖啖嘅燒汁味,壽司嘅整體味道同口感都好好,同腐皮都好match 🤤下次會試下其他口味🤩🌸芝士肉醬意粉🍝意粉係即刻焗嘅,送到上枱都係熱辣辣,上面滿滿嘅芝士仲拉到絲🤤意粉沾滿蕃茄同肉醬嘅味道😋跟餐仲配左海帶湯,入面有滿滿嘅海帶,味道好鮮味😆🌸韓式炭烤牛豬肉蓋飯韓式蓋飯係平時去食韓國野必點嘅,烤過嘅牛肉同豬肉有燒烤嘅味道,又唔會太燶👍🏻入面仲有野菜絲同煎蛋,拌埋飯一齊食好滿足☺️我地仲叫左2個小食,炸紫菜粉絲卷&炸雞年糕串,第一次食炸年糕,估唔到口感又幾特別,外脆入面係軟軟糯糯嘅年糕,炸雞都唔肥🤤🌸薯角+石榴汁
我地點左以下😎

🌸蒲燒鰻魚腐皮壽司