2020-03-25
韓國人氣早餐店Isaac Toast前排係沙田開張(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 平日12點黎到排左15分鐘左右就已經有位,而menu上面有三款香港限定口味,醬料更係用到獨家調配嘅isaac magic sauce~ .🧀熱溶芝士超級吐司呢款屬於香港限定口味❗️內餡嘅impossible奄列混入素肉+牛油果,本身以為係一塊素肉扒,點知只係得素肉碎😧肉碎同蛋呢個組合個人覺得唔係太夾~ 餡料仲放入左酸蘿蔔+車打芝士+椰菜絲,食落有解膩嘅功效☺️另外一定要提佢哋嘅醬汁!!!呢款吐司用上Pizza蕃茄醬+獨家調配嘅甜酸醬,味道非常開胃,有一種令人不停想食嘅感覺😝 .🐓MVP辣雞吐司吐司表面搽左薄薄嘅牛油,煎完變得好鬆脆🤤醬料分別用到芥末醬同甜辣醬,而辣味嘅後勁都幾強~不過主角嘅辣雞扒就有啲失望,食落無咩雞味,肉質仲偏淋身☹️中間同樣夾左芝士酸瓜椰菜絲等,口感層次唔錯,食完都唔會覺得好膩~整體價錢偏貴如果以快餐店嘅定價黎講👀
🧀熱溶芝士超級吐司
🐓MVP辣雞吐司