2025-03-26
其實我想講呢間南大門真係唔簡單,單單係尖沙咀其實佢哋有幾間分店,我今次嚟到佢主打燒肉嘅呢一間~地理位置極度容易搵,就係尖沙咀嘅金巴利道😀😀我食飯嗰日雖然係閑日,但係都真係keep住有客人入嚟👍🏻👍🏻枱面嘅燒烤爐非常可愛,係烏龜嘅形狀🐢 每次食韓燒都好期待佢嘅前菜,前菜一共有五款,有辣有唔辣,任君選擇~~~ 🔸牛肉拼盤A $560 ▪️呢個set有四款牛肉- 牛肉眼、牛肋骨肉、肩胛肉、板腱肉,另外仲有泡菜湯或大醬湯二揀一,我哋就揀咗泡菜湯😋 幾款牛肉各有特色,肩胛同埋樣腱肉比較薄身,牛肋骨以及牛肉眼就厚身啲有咬口啲☺️ 泡菜湯好大碗,味道亦唔錯😀🔸水冷麵 $90▪️大大份~ 食之前侍應會幫手剪開☺️ 水冷麵夠晒冰凍,食緊燒肉嘅時候食,特別開胃😊🔸米酒 $100▪️食韓燒梗係一定要飲米酒啦,佢呢度仲會攞個米酒缸裝住,然後再𢳂出嚟,好有地道風味☺️😊
枱面嘅燒烤爐非常可愛,係烏龜嘅形狀🐢
🔸牛肉拼盤A $560
🔸水冷麵 $90