三年前臨返去LA,個朋友帶我o黎金華食波蘿油.自此,金華就成為我的最愛波蘿包唯一一個選擇!!差唔多每次經過都會坐低飲杯茶,食個包. 今曰專登經過金華食3點3下午茶!!! 新鮮出爐熱辣辣既波蘿包一盤又一盤.即刻入去坐低食個先.... 熱辣辣波蘿油. 今曰個皮特別脆,可能焗耐左少少. 波蘿皮依然係非常鬆脆,但係一路食又唔會一路甩皮. 包軟但好實在,唔會一陣風咁. 雖然塊牛油唔夠凍,因著個熱包好快溶. 個包咬落去,香香脆脆,然後軟軟甜甜,牛油大大塊帶點清香檸檬味.一d都唔會膩!! 熱奶茶用上黑白乳牛厚身杯. 茶.奶.既分量剛剛好.就算唔放糖飲都好香濃.雖不能算最好既奶茶,但巳經係好.好.好.o嫁喇~~~ 其實平曰就算3點3都唔係好洗等位.外面反而成曰都要排. 又可能係我一個人o掛.不過星期六曰就迫到人都顛. 以茶餐廳黎講, 佢地既服務態度好好.係好local既friendly. 好似我今曰一個人3點3行入去,柜檯有個似老板娘既阿姐笑晒咁招呼我坐低搭檯. 阿姐仲話:"大家女仔一齊坐咪幾好(搭檯有另外兩個女仔).慢慢睇下要乜o下~~" 好friendly.而且至少會try to make y

其實平曰就算3點3都唔係好洗等位.外面反而成曰都要排. 又可能係我一個人o掛.不過星期六曰就迫到人都顛. 以茶餐廳黎講, 佢地既服務態度好好.係好local既friendly. 好似我今曰一個人3點3行入去,柜檯有個似老板娘既阿姐笑晒咁招呼我坐低搭檯. 阿姐仲話:"大家女仔一齊坐咪幾好(搭檯有另外兩個女仔).慢慢睇下要乜o下~~" 好friendly.而且至少會try to make you feel more comfortable搭檯. haha好攪笑.不過呢d咪識做生意囉.

又...真係其實好想試其他食物...但係波蘿包既香味令我每次都係叫 - 波蘿油.熱奶茶丫唔該!!

2009-04-03