首次來呢間餐廳,朋友話抵食,所以來試下。餐廳位於22 樓,一來到,睇到個開揚環境,已經感覺好好,整體裝修不似一般日本餐廳,很時尚。餐廳座位很闊落,午餐氣氛一啲都唔嘈,仲好舒服。唔好以為座位闊落,啲野一定好貴,兼食唔飽,佢一個天婦羅lunch set, 有刺身,拖羅飯,天婦羅烏冬等,$180大元,食物好味不再話,食晒真係飽到反肚! 啲刺身好新鮮,我地坐吧枱,主廚就係面前整野俾我地食! 如果你叫壽司餐,唔會一次過上晒啲壽司,係你食完一件再上一件,確保你食到温度最岩的壽司飯! 勁細心! 蒸蛋,湯,沙律 等套餐必備食品都係一樣,食完一款先再上一款! 日式食物,但有法式享受 主廚除左壽司之外,對日本酒,咖啡都好有研究。齋啡控的我,最欣賞飯後果杯齋啡,咖啡油份,香味都非常濃郁,為整個午餐劃上完美句號 搵次要食晚餐,試下佢啲日本酒。食緊時顧住同朋友傾計,只影得幾張 食物照片。仲有不得不提, 餐廳的廁所。一間餐廳經營管理是否妥善用心,睇下個廁所就知。女廁絕對有驚喜,有如酒店般的設備,hand cream, 牙籤,漱口水都有! 好多貴價bbq 餐廳都無架!
首次來呢間餐廳,朋友話抵食,所以來試下。

搵次要食晚餐,試下佢啲日本酒。

食緊時顧住同朋友傾計,只影得幾張 食物照片

2017-07-18