2022-12-19 373 瀏覽
朗壹廣場近朗屏工業邨,開咗間新泰國野,門口佈置得好靚,好有泰國FEEL。啱啱收工去就唔係太多人,唔洗等位,可以直入,入到去感覺好舒服,坐位闊落,可以同朋友靜靜地傾計食飯。我地都好鍾意食泰國野,所以樣樣都想食,見到個二人餐,有齊晒想食嘅野,又有甜品,價錢都係$488,咁嘅價錢叫到咁多野食,抵呀!!!❣️二人餐有⭐酸辣青木瓜沙律、小食拼盤:泰式春卷(4件),泰式炸蝦餅(4件),泰式炸雞丸(4件),大大盤,擺得好靚,最初以為係小食,點知樣樣都咁大件,嚟到仲要熱辣辣,特別好味。⭐主菜叫咗泰式辣肉碎生菜包同㷫烚烚鑊仔椰香青咖哩牛腩。生菜包超級辣,我食到漂眼水,但朋友食得辣就覺得好正好過癮!雖然辣,但肉碎味道教得好好,生菜又新鮮,其實都好好味⭐青咖哩牛腩點解叫㷫烚烚,因為佢真係有個火係底下㷫住,KEEP到個溫度,而且椰香味好重,辣味唔太辣,最好味係佢啦!⭐蒜蓉炒芥蘭:芥蘭炒得啱啱好,唔會過淋或過硬,蒜蓉好香,遮蓋咗芥蘭獨有嘅苦味。⭐迷你芒果糯米飯:細細地就啱,因為主菜所有野都好大份,兩個人根本食唔晒,想食個甜品,依個就啱。糯米飯好軟屬,好香椰香,夾埋個芒果,就係泰國食過嘅!新開嘅泰菜值得推介,嚟傾計

❣️二人餐有

⭐酸辣青木瓜沙律、小食拼盤:

⭐主菜叫咗泰式辣肉碎生菜包同㷫烚烚鑊仔椰香青咖哩牛腩。

新開嘅泰菜值得推介,嚟傾計又得,一家大細嚟又得,野食都好味,最緊要係佢係Pet Friendly餐廳,值得一試✔️
2022-12-16