2018-07-02
環境非常之開揚,座位坐得非常之舒適❤️而且佢哋嘅抽風系統做得好好,黎到門口定係入到嚟坐低,都唔會成陣打邊爐味😋我哋兩個人安排坐係一張六人台,本身都諗隔籬啲人三唔識七會唔會好尷尬😜但餐廳就唔好貼心,攞咗一塊橫板擺喺我哋同隔離位嘅中間,咁就唔使驚你眼望我眼🤣就算食到幾樣衰都唔怕🤤🤤😂佢哋嘅火鍋配料大大話話至少有成30款🤫五款醬油加四款醬油嘅配料,鍾意點乜就點乜😊而且呢個攞嘢食嘅空間都,非常之乾淨企理👍而且佢哋嘅打邊爐配料都好新鮮,而且就黎冇哂時,店員都會即刻refill,所以唔使擔心出到去會冇嘢食😏反而你要擔心有冇咁大個胃食咁多嘢🤣打邊爐最佳好友就緊係飲品喇!飲品方便,呢度選擇好多㗎,有啲飲品仲要唔係隨街都可以見到❤️正!呢個架絕對唔係裝飾品,其實佢係為咗穩定個打邊爐既鍋,所以就唔使怕會sin走🤫而我哋今晚叫呢個係特級美國肥牛放題$298蚊一位,呢個價錢包咗一個海鮮拼盤 加多 一個刺身拼盤 同埋 雪糕甜品。拼盤食物既數量係按返人頭嘅數量😊就咁睇佢呢個美國肥牛都已經呱呱聲, 油脂分佈平均,而家佢哋嘅肉類切得薄薄地,但又唔會薄過嗰張a4紙🤣 (小妹試過食到d a4紙...) 放落去唔使十秒就已經食
佢哋嘅火鍋配料大大話話至少有成30款🤫
就咁睇佢呢個美國肥牛都已經呱呱聲, 油脂分佈平均,而家佢哋嘅肉類切得薄薄地,但又唔會薄過嗰張a4紙🤣 (小妹試過食到d a4紙...) 放落去唔使十秒就已經食得, 食落一啲都唔騷,亦唔會有嗰陣雪藏味,肉質鮮甜美味,肥瘦適中正呀😆😆
今晚嘅主角終於出場啦🤤呢個海鮮拼盤有龍蝦,鮑魚,帶子,扇貝,沙白,貴妃蚌,海蝦 同 聖子皇。 一來到面嗰堆海鮮全部都生㗎!仲*肉*緊嫁!!! 而且全部都係啖啖肉,佢仲要一d腥味都冇,而且呢個份量食完都開始飽飽地🤣貝殼類嘅海鮮一啲都唔會有沙,十分鮮甜美味😋😋
呢個刺身又係鮮味十足,而且份量雖然係一人一片,但佢切得都幾厚下,包你食過返尋味🤫
兩位主角係呢度,睇見都已經流曬口水!!開餐喇😜
食完之後仲包一人一個雪糕,而雪糕口味有好幾款任君選擇,對於我就算食到幾飽都好,對於食甜品,我係唔知點解會有第二個胃㗎😋
留意返想食呢啲刺身拼盤 海鮮拼盤 同埋雪糕 記得要order 另一個套餐呀!唔清楚既就問一問店員先好order,千祈唔好走寶呀🤤