2012-02-24 2 瀏覽
同朋友慶祝生日, 我們二人行過尖東, 臨時決定食IL MarstroIL Marstro 餐廳入面得四, 五枱客人, 大部份外籍人士餐廳地方大, 而且清靜, 十分適合我們聚舊聊天待應安排Sofa 位俾我地, 但Sofa 位好稔, 坐得好唔舒服高度又唔夠, 所以坐木椅比較好, 高大的朋友就無所謂吧Sofa 位後面係酒櫃, 放左好多酒, 另一邊係儲藏室, 放了食物, 例如腸, 芝士等等前面係一個開放式廚房, 可以見倒廚師煮食, 十分整潔衛生人齊後, 我們點了三款食物, portion 都好大, 所以大家都好滿足, 好飽我們點了沙律, 意大利飯, Pizza, 兩杯啤酒(Hoegearden, Stella Artois), 同兩杯汔水先來的麵包, 冷冰冰的, 不是新鮮出爐麵包邊不算硬, 麵包也不算軟熟Salad 份量多, 羅馬菜好嫩綠, 煙肉大大片, 好香脆, 但沒有雞蛋總括百多元, 十分超值!首次食倒淡味非常的意大利飯!意大利飯有磨菇, 火箭菜圍邊, 淡似無味!待應送過來的時候, 就聞倒一陣臭味, 原來是松露!Pizza 配料有蕃茄, 烤雞肉, 火腿, Mozzaralle cheese
餐廳地方大, 而且清靜, 十分適合我們聚舊聊天

高度又唔夠, 所以坐木椅比較好, 高大的朋友就無所謂吧
先來的麵包, 冷冰冰的, 不是新鮮出爐
麵包邊不算硬, 麵包也不算軟熟
Caesar salad
總括百多元, 十分超值!
Risetto ai Porcini
首次食倒淡味非常的意大利飯!
意大利飯有磨菇, 火箭菜圍邊, 淡似無味!
Delixiosa - the delicious
待應送過來的時候, 就聞倒一陣臭味, 原來是松露!
Pizza 配料有蕃茄, 烤雞肉, 火腿, Mozzaralle cheese 等等
Truffle sharving 簡直係惡夢! 聞唔倒松露的香, 反而是一種古怪味, 四人都覺得松露非常一般!
Pizza 都係味淡, 好彩有Tobasco, 但不喜歡味濃的人, 可以不妨一試!

待應態度不錯, 有問過我們上菜的次序
但可能客人小, 待應更小, 不能即時落order
總括食物都一般 (味淡), 沒什麼特別, 但環境不錯, 地方寬闊
可以三五知己聚舊, 又可以大伙朋友聚腳
2012-02-17